Cartea de identitate. Cărțile de identitate sunt emise de autoritățile de resort din localitatea de domiciliu al titularului din Romania, fie personal, fie prin împuternicit cu procura specială (informațiile privind procedura autentificării procurii speciale de carte de identitate pot fi accesate la secțiunea Acte notariale). UE, aceștia trebuie să prezinte pașaportul sau cartea de identitate, iar cetățenii aparținând unor țări terțe vor prezenta pașaportul în.
Secţiei Consulare cu un act de identitate valabil românesc – carte de identitate sau paşaport valabil. Documente de călătorie. INFORMAŢII GENERALE.
CARTE DE IDENTITATE (in cazul expirării, furtului, pierderii, deteriorării, schimbării numelui, schimbării adresei de domiciliu). Pentru reînnoirea cărţii de identitate, cetăţenii români care nu se pot deplasa personal în țară, au posibilitatea preschimbării documentului de identitate prin procură întocmită la oficiul consular.
Persoanele care se află în străinătate şi care au nevoie să li se elibereze o nouă carte de identitate, pot solicita efectuarea serviciului. România în acest scop.
Acestor persoane, la înmânarea paşaportului cu menţiunea domiciliului în străinătate, li se reţine cartea de identitate pentru retragere din uz. Suplimentar, de la 01.
Cererile de servicii consulare se depun numai prin intermediul Ghișeului Consular Online. Situaţiile în care se eliberează o nouă carte de identitate : 1.
PRIMA CARTE DE IDENTITATE. Programări pentru Servicii Consulare TOATE serviciile consulare se prestează numai pe bază de programare prealabilă gratuită (fiecare serviciu necesită o programare separată), cu excepția titlurilor de călătorie în situații de urgență dovedite cu documente și pentru care plecarea este necesară într-un interval de maxim două săptămâni, în aceste cazuri intrarea fiind.
Informaţii generale II. Reînnoirea cărţii de identitate III. Prima carte de identitate. Doar în cazul excepţional în care minorul are motive întemeiate şi demonstrabile că nu se poate deplasa în ţară, documentele pot fi acceptate de ambasadă şi trimise pentru a fi procesate în.
PÂNĂ LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE ANI. Uniunii Europene (pot fi trecute numai graniţe între state din Uniune). Emiterea primei cărţi de identitate. Obținerea unei noi cărţi de identitate pentru adulţi.
Se eliberează începând cu vârsta de ani. Procura pentru cartea de identitate.
Prezenţa adulților care solicită pașaport sau titlu de călătorie la sediul Secției Consulare este obligatorie, iar actele necesare trebuie prezentate în original. DUPA IMPLINIREA VARSTEI DE ANI.
Potrivit prevederilor art. Menţiune: când cetăţeanul român nu mai este în posesia niciunui document de identitate valabil ( carte de identitate sau paşaport) pentru a veni în sprijinul acestuia, i se poate elibera un titlu de călătorie în baza căruia se va autentifica ulterior procura.
Eliberarea primei cărţi de identitate.
In cazul in care nu detineti niciun document de identitate valabil, Ambasada va proceda la emiterea unui titlu de calatorie necesar autentificarii procurii. Prin act de identitate se înţelege: paşaport, carte de identitate sau buletin de identitate. Fiecare minor care circulă în străinătate trebuie să aibă propriul document de călătorie (paşaport sau carte de identitate ) – nu mai poate fi inclus în paşaportul românesc al părinţilor.
Valabilitatea paşaportului electronic este de ani, iar pentru minorii cu vârsta sub ani, valabilitatea acestuia este de ani. Clarificarea cetăţeniei.
La data de august a. Modelele mai vechi de certificate, chiar prezentate în original, NU sunt acceptabile pentru apostilare! Dacă solicitantul nu este titularul certificatului şi nici rudă de gradul I, va motiva în scris faptul motivul pentru care se află în posesia lui.
Pentru legalizarea semnăturii pe un înscris, persoanele interesate trebuie să se prezinte la sediul oficiului consular, să semneze înscrisul în faţa funcţionarului consular şi să prezinte un document de identitate valabil ( carte de identitate, buletin de identitate sau pașaport). Nu se poate legaliza semnătura pe contracte, acte de donaţie, acte de tranzacţie judiciară sau alte.
Toate serviciile consulare la Secția consulară din Oslo se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă. Titlul de călătorie.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.